Csokolds mzes kenyr
Szrkesztk 2006.11.22. 21:22
Hozzvalk:
finomliszt - 50 dkg
kristlycukor - 15 dkg
olvasztott mz - 1 dl
margarin - 15 dkg
tojs - 1 db
tejszn - 1 dl
szdabikarbna - 1 evkanl
kaka - 1-2 evkanl
rlt fahj - 1 evkanl
gymbrpor, rlt szegfszeg - 1-1 kvskanl
mandula, cukrozott gymlcs - 10-10 dkg
tojs felverve (tetejre) - 1 db
Elksztsnek mdja: A vajat az olvasztott mzzel s a cukorral habosra keverjk, majd a tojst, a tejsznt, a kakat s a fszereket hozzadjuk. A szdabikarbnt a lisztbe keverjk, s a mzes masszval tsztt gyrunk belle. Vgl az aprra vgott mandult, meg a kandrozott gymlcst is hozzadjuk, s egy napig htszekrnyben pihenni hagyjuk. Ezutn lisztezett deszkn hosszks kt-hrom ujjnyi vastag cipkat formzunk belle a tetejket a felvert tojssal megkenjk, majd mandulval megszrjuk. Elmelegtett stben kzepes lngon tprbig stjk. Kihls utn szeleteljk.
|