Mzes csk
Szerkesztk 2006.11.22. 21:20
Hozzvalk:
finomliszt - 50 dkg
kristlycukor - 15 dkg
olvasztott mz - 1 db
margarin - 15 dkg
tojs - 1 db
tejszn - 1 dl
szdabikarbna - 1 evkanl
rlt fahj - 1 evkanl
gymbr por, rlt szegfszeg - 1-1 kvskanl
Hozzvalk:
finomliszt - 50 dkg
kristlycukor - 15 dkg
olvasztott mz - 1 db
margarin - 15 dkg
tojs - 1 db
tejszn - 1 dl
szdabikarbna - 1 evkanl
rlt fahj - 1 evkanl
gymbr por, rlt szegfszeg - 1-1 kvskanl
Elksztsnek mdja: A vajat a cukrot s az olvasztott mzet habosra keverjk, a lisztet a szdabikarbnval s a fszerekkel szintn elkeverjk, a tejsznt s a tojst a vajas mzhez adjuk, majd a fszeres liszttel tsztt gyrunk belle. Egy jszakra hvs kamrba, vagy htszekrnybe pihentetjk, msnap lisztezett deszkn kinyjtva pogcsaszaggatval „cskokat” ksztnk belle. Stlemezre fektetve elmelegtett stben kzepes lngon vilgos barnra stjk. A cskokat 1 ht trols utn fogyaszthatjuk, mert ez idre tsztja finom puha lesz.
|